Star Wars rajongóknak…

Feleim! 😉

Tegnap romantikus hangulatba kerültem, no nem úgy, mint az iglo parajpüré reklámjában a csaj, csak szembejött egy klip a neten és nem bírtam ki, hogy ne kattintgassam végig a related videókat…

Szóval, itt van ez a felvétel, a lengyel fiatalokból álló, nagyon komoly szimfonikus zenekar nem aprózta el, egy nagy koncert keretében nagyon komoly felvételt készítettek a játékukról. Íme:

Nagyon korrekt. Az ember csak nézi, nézi… A negyedik epizód zenéje (hiába, az a klasszikus mind a mai napig, no meg a birodalmi induló), 3:23-ig a főcím, utána pedig a vége főcím – együtt.

Aztán rájöttem a kommentekbe olvasva, hogy mi a baj a zenével! Lassú. Nem pont 25 százalékkal, de ha az ember az elején feltolja a Youtube-on a sebességet 1.25-re, akkor kapom meg a megszokott tempót. Nem baj, ezzel együtt komoly teljesítmény. Mondjuk nekem a trombitások a kedvenceim, kétszer is belefújják a hamisat, szerintem az a középső pirosra eloxált trombitás emo srác lehetett az – hiába, az előítélet, fúj! A mellette ülő pedig úgy néz ki, mint Gyurcsány – amikor trombitázik… 😉

Csak én érzem, hogy ez valójában egy western nóta? Gyorsítsatok csak bele még jobban…. na?

További videók a tovább alatt továbbb! Mondom tovább…

Kezdjük az etalonnal, a Mester, John Williams vezényli a bostoni filharmonikusokat. No comment, hibátlan!

Már elég régi ez a videó a manchesteri Verizon Wireless Arena-ban tartott koncertről, meg telefonos felvétel, de nagyon állat!

Ebben amikor vége van a 20th Century Fox fanfároknak, kiráz a hideg. Most is…éppen… pillanat…

No, visszatértem…

Ők is ugyanazt a “számot” játszák, mint a lengyel fiatalok, de azért érezhető a tempókülönbség. Hiába, ez a Royal Philharmonic Concert Orchestra…

Aztán itt van a másik klasszikus szám, az “Imperial March”, amit szoktak koncerteken játszani. Itt van például a Bécsi Filharmonikusok koncertje a Schönbrunni Kastély kertjéből… Amikor megláttam ezt, majdnem sírtam. Azon sem csodálkoztam volna, a szám közben leszáll a kastély kertjének gyepére egy űrhajó és kiszáll belőle Darth Vader. Kész.

A következő videó már Prága, a Rudolfinum, a prágai Film Zenekar játssza a birodalmi indulót, a sith mesternek öltözött karmesternek maga a vén asztmás adja át a karmesteri pálcát…

Ezt egy kicsit gyengének érzem zeneileg, de azért ez is jó poén…

És a végére lazuljunk el egy kicsit, az alábbi videón pedig a birodalmi induló közben sétál be a vén gazfickó és veszi át a vezénylést a karmestertől. Sírvaröhögős!

Azt mondtam már, hogy a Star Wars filmzene-gyűjteményemben a negyedik rész első lemezének végén a főcímzene legalább öt különböző változata megvan? Pfff….