Az aktuális Apple keynote margójára

Megint kaptunk egy kis adag jóságot, ez az, amitől az “élj a mának” egyház tanításait követő ismerőseim pörögnek egyfolytában (mármint hogy miért így adagolják!?), pedig okosan ki van ez találva, eddig legalábbis jobban bejött, mint a céltalan bolyongó, csapongó fejlesztésű egyéb okosmobilok (nem, még véletlenül sem a Samsung Galaxy S7 Edge -re gondolok)…

Szóval, visszakapta a nép az ájfonját, egyértelmű, hogy ez a “meghallottuk a nép akaratát” pillanat volt az Apple életében (relatív ritka, vagy csak nagy bakik után történik ilyen). Mert kellett egy olyan méretű telefon, ami ugyanúgy kompromisszum-mentesen nyújtja a teljesítményt, mint a többi, viszont kisebb, mint a meglévő 6S/6S Plus termékek.

Így lett az iPhone SE, tud mindent, amit a nagyok, kivéve a 3D Touch (ami lássuk be, nem nagy veszteség), 64 GB -os modell kártyafüggetlenül 200 kHUF, abszolút sikervárományos termék. Egyértelműen tarolni fog.

Kicsit talán gázos, hogy aki benne van egy kétéves szerződésben, aligha fog tudni/akarni váltani most, de ha megtartják az iPhone 7-re is ezt a méretet (nem a modellt), akkor teljes lesz az öröm.

Most alighanem az utóbbi egy-másfél évben iPhone 5S tulajdonosokká váltak fognak rohanni cserélni, ezzel még lejjebb taszítva az 5S árát, ami még annyira nem rossz telefon (legalábbis tegnapig még az Apple részéről is vállalható olcsó-telefon volt)… Úgyhogy aki olcsón akar alig használt 5S-t venni, az figyeljen május környékén…

A többi bejelentés?

  • Megújuló erőforrások használata – gratulálok.
  • Researchkit – Magyarországon?
  • Új Apple Watch szíjak 80 000 -ért – lol.
  • iOS 9.3 – fincsi.
  • 9.7 colos iPad Pro – jó lehet, az iPad Air 2 irányvonal kicsit megfáradt, kár, hogy minden, ami Pro, az még drágább…

Egyértelműen a legforróbb téma az iPhone eladásokat újra felpörgető iPhone SE bejelentése volt.

(Ha nem vettem volna egy hónapja kétéves hűséggel iPhone 6S Plus-t, amit egyáltalán nem bántam meg, sem a vásárlást, sem az upgradet, a tranzakció cash-flow-mra gyakorolt előnyeiről nem is beszélve, szóval, ha nem vettem volna, akkor egyértelmű vonzó lehetne ez a csere, bár akkor már megvárnám az iPhone7 palettát, hogy abból lenne/lesz-e négycolos.)