A Miklós utcai bírságcsapda feloldása

Ahol dolgozom, van egy kis átjáró, ami megkönnyíti a Szentendrei útról a jobbra fordulást a Kórház utca felé. Erről már írtam korábban, elég nehezen sikerült döntést hozni a hozzászólóknak, hogy melyik járműnek van elsőbbsége.

Nemrégiben a TotalCar is boncolgatta az átjárót, mivel a minden korábbinál kapzsibb közteresek ráálltak a mind pofátlanabb szabálytalankodó autósok vegzálására (50 000 Ft/alkalom a bírság, ami szép bevételt biztosít az Önkormányzatnak), ugyanis ebben a kereszteződésben a Szentendrei út felől érkezőknek nem lehet balra fordulni. Igaz, hogy ezt eléggé jól titkolják, hiszen az egyenesen mutató “kötelező haladási irány” is játéktábla méretű, a záróvonal is lekopott, de akkor is egy aratási helyszínné vált a Miklós utca.

Egyik kollégánk is próbálta a különböző sóhivataloknál elérni, hogy megfelelően táblázzák ki a kereszteződést, mivel nem egyértelmű, illetve napi szinten rengeteg konfliktushoz vezet az elsőbbségadás vélt vagy valós elmaradása, illetve az aratás jellegű büntetőkampány is eléggé aggályos.

Nos, ezt a problémát, úgy tűnik, megoldotta az óbudai Önkormányzat, mert tegnap kirakták a következő táblákat (amiket a szél egy perc alatt borított fel és fújt tova):

Azt nem tudom, mi tart húsz napig két oszlop áthelyezésén és néhány megbillent kőlap megigazításán, de tényleg ne legyünk már ennyire kritikusak, na!

A lényeg, hogy mostantól a Szentendrei út felől érkezők a Miklós utcán jobbra fordulva tudnak majd a Kórház utca és a Polgár utca felé (illetve ami a népszerűbb, az Árpád hídon érkezők és az Árpád fejedelem útja felé) igyekvők eljutni. A kanyarban megszűnik a kereszteződés és a veszélyforrás.

A közteresek pedig kereshetnek új helyet, ahol tömegesen szabálytalankodnak az autók.