Én és a Levegő Munkacsoport?

Az ki van zárva! És tényleg. Egy igazi gyöngyszemre akadtam, hadd osszam meg! Avagy szmogriadó 3 napja…

Gyakorlatilag értem már, hogy miért nem áll igazából nyíltan egyik politikai erő sem a Levegő Munkacsoport mellé/mögé (mert egy fejlett demokráciában a normális környezetvédelem egyébként egy jelentős politikai erő is lehetne).

Egyrészt jó mindenkinek a mostani állapot, másrészt nyilván van a háttérben valamilyen háttéralku, amitől ők jó civilek, mások rosszak, harmadrészt mindenkinek előnyös oszd-meg-és-uralkodj játékban vesznek részt és nyerésre állnak, pedig nem is ők a bank) de az igazi ok, ami miatt ezt az egészet titokban kell tartani az, hogy bort isznak és vizet prédikálnak.

Teljesen naivan elhiszem, hogy ott mindenki naivan elkötelezett a szent ügy érdekében, de végignézve ezt az alábbi interjút, két apróságra hívnám fel a figyelmet.

  1. Nem lehet valakit egy lakossági fórumon meggyőzni arról, hogy használjon gázt, ha nincsen pénze a berendezésekre és szakszerű beszerelésükre (egy családi ház esetében milliós tétel). Ez tipikusan az az elhibázott kommunikációs stratégia, ami miatt sok “vidéki” lenézi a “pöstieket”, mert “idejönnek nekem és megpróbálják megmagyarázni, hogy nekem hogy lesz jó”. Ez a kommunikációs stratégia nem működik, legutóbb az Egyesült Államok nevű (akkor még fejlett) demokrácia szavazói választottak meg egy bohócot azért, mert a riválisa csak akkor tudott beszélni a vidéki találkozókon, hogy harcolni fognak azért, hogy legálissá váljon a … nem tudom, mondjuk valami durvát… az állatokkal való szex nyilvános helyen. Vagy valami ilyesmi. Ez nem jó kommunikációs stratégia.
  2. Az úriember láthatóan teljesen természetes módon elmeséli, hogy “idefele jövet” a taxiban milyen sztorikat hallott. A szmogriadó második napján tényleg taxizik a legnagyobb hangú környezetvédő mozgalom vezetője? Hát, ennek sincs túl jó üzenete, akárhonnan is nézem!

Ennyi. Ezek után tessék megtekinteni a videót: