“Az emberek odafigyelnek a fotójára”

Nyami. 

Az úgy volt, hogy kaptam egyszer egy levelet, hogy vegyek részt a Google Idegenvezetők Programban. Elég sok helyen jártam régebben, úgyhogy gondoltam, miért is ne (a beígért nagyobb Google Drive tárhely sem volt közömbös…)!

Szóval, feltöltöttem néhány helyre a képeimet. Jut eszembe, mostanában kicsit elhanyagoltam ezt…

Erre most kaptam egy emailt, miszerint “Hűha! 500 000 megtekintés Nagyszerű mérföldkő egy nagyszerű fotó számára. Köszönjük, hogy megosztotta a nagyvilággal.”

Ejha, gondoltam magamban. 500 000-szer nézték meg az egyik képemet? Nem semmi… Jó, tudom, nem nagy ügy. Én is így szoktam uticélokat keresni a kirándulásainkhoz.

Jelen pillanatban egyébként 875 533-on áll a számláló, az összes képre vonatkozóan.

De nézzük meg a Top5 fényképeket.

5. 2015. február 4-én reggel iPhone 6-val készült fénykép az üres Déli-pályaudvarról, 12 298 nézetnél jár.

4. helyezett az a kép, amelyet tavaly készítettünk, amikor elmentünk kipróbálni a felcsúti kisvasutat és két zápor között végigszaladtunk az arborétumon is. 15 331-szer nézték meg.

3. helyezett a tavaly márciusban a Sas-hegyről készített egyik fényképem, 17 756 megtekintésnél jár.

2. helyezett egy szintén ott készült kép, úgy látszik ez érdekli a népeket, 82 904 megtekintéssel, hoppácska!

A kép érdekessége, hogy a kép közepe táján a H&M felirattól jobbra látható magányos társasház helyén már nagy erőkkel épül egy bűn ronda irodakomplexum, amelyben a tervek szerint a közeljövőben annyi ember fog dolgozni, hogy az egy dolog, hogy parkolni nem lehet a környéken (már most se nagyon lehet), de a tömegközlekedés is össze fog omlani rendesen, amikor az a pár ezer ember megpróbál majd bevillamosozni a munkahelyére… Külön mókás, ahogy a jó közlekedési lehetőségekről ír. Kár, hogy az 56-os villamos nem jár arra… “Fejlett tömegközlekedési kapcsolatok: A fonódó villamoshálózat részeként az 56 és 61-es villamosok megállói 50m-en belül találhatók, mely átszállást biztosít az M2-es metróvonalhoz within 1km.” Így. Látták már ezeket a villamosokat csúcsidőben? Hááát…

És az első helyezett a nézettségi listán 576 904, igen (jelen pillanatban) ötszázhetvenhatezer-kilencszáznégy megtekintéssel az alábbi kép, amelyet idén júniusban készítettem a tatai várról…

Nos, nem egy nagy szám, de hogy több, mint félmillió megtekintést ért el… Nem tudom. Arra gyanakszom, hogy minél népszerűbb egy kép, annál előrébb kerül és annál többen nézik meg… Más magyarázat aligha van erre. Mindenesetre a Google is úgy fogalmaz: “Hűha!”