Eheti makró-kalandok

Ezen a héten sütött a Nap, amikor a telken jártunk, sőt, igazából annyira meleg volt, hogy feléledtek a rovarok (legyek és egyebek), úgyhogy meg is volt a téma.  Fotózzunk legyeket! Ja, mekkora ötlet!

Mert ugyebár a legyek elég szemfülesek, köszönhetően a hatalmas szemüknek. Ráadásul ezek a nyavalyások teljesen be voltak pörögve, nem amolyan álmos őszi legyek voltak, hanem a téli Nap sugaraitól feldoppingolt hatalmas döglegyek! Remélem, reggelre arcukra fagy a mosoly!

A taktikám az volt, hogy egy le nem szedett fürtöt kiraktam a Napra, és ott várakoztam, mint valami horgász, aki vár a kapásra. Egy idő után megszoktak a kis dögök és jöttek is falatozni a szőlőfürtre…

Csak azt tudom mondani, hogy azért ez egy mobillal fotózva elég pöpec. Persze, volt mostanában nálam a fényképezőgép, hiszen jártam például egy romkocsmában rendezett céges bulin, ahol szinte a sötétben kellett a gépnek fotózni, ahol elkélt a DSLR (bocsánat, DSLT), (apropó, kell egy derítőlufit venni arra az esetekre, ha még egyszer feketeplafonú helyen lesz a buli).

A következő képen pont elugrott a kis nyavalyás a szőlőszemről egy másikra, kimondhatjuk, hogy minél kisebbek, annál gyorsabbak. Persze a bengák is úgy elugranak, hogy reménytelen…

Jó, ez jó nagy crop, úgyhogy annyira nem lett jó…

De ez a következő nagyon baba lett szerintem (valaki erősítse meg!), főleg, ahogy a légy szárnya szivárványszínűen csillog.

Persze az is igaz, hogy ennél sokkal jobban nem érdemes felnagyítani. Egy átlagos telefon kijelzőjén jól néz ki, nagyítás nélkül a számítógépen is, de ennyi.

Még lenne egy kép, de nem töltődik fel a telefonról, ezúton szeretném kifejezni elégedetlenségemet a Flickr.com szoftverének készítői felé – ez így nem frankó, srácok! A Onedrive gyors, a Google Photos gyors, de a Flickr tetű. A jelek szerint mintha a videókon bukna el, és emlékszem, régen le is lehetett kapcsolni, hogy a videókat is feltöltse – ez az opció eltűnt, cserébe akármeddig képes a videókon elvacakolni… Szóval,

Dear Flickr.com, this is not OK.

Amúgy beszereztem egy appot, hátha azzal sikerül stack-makrókat csinálni, ahol több részlet lesz éles, úgyhogy folyt. köv.