Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… #5

Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… Hogy azt a zenét hallgassam, amit akarok és akkor, amit akarok? Na de az autóban?! Na de iPhone-ról? Na de milyen zenét? 😉

Szóval, ott fejeztük anno be a negyedik részben, hogy egy Baseus Gravity tartó-töltőt teszteltem. A tartó a szellőzőbe dugható, de eléggé instabil. Illetve a nyílás egyetlen pontján rögzíthető biztosan, ahonnét sikerült háromszor levernem ugyanabban a kanyarban…

Így aztán nagyon vártam a Trust termékét, amit az Alza.hu-ról rendeltem (ekkor vált számomra nyilvánvalóvá, hogy az Alza.hu egy cseh cég, amelyik a sebbel-lobbal lefordított weboldalán értékesít, ami persze nem baj, csak szokatlan). Az Alza.hu a Transoflex nevű logisztikai vállalkozással szállíttatja ki a termékeket. Itt valamilyen hiba folytán olyan végtelen ciklusba került a csomagom, hogy minden reggel megpróbálták kiszállítani, de akkor rájöttek, hogy hibás helyen van, ekkor visszaküldték a központi raktárba, ahonnét újra kiküldték (a hibás helyre), majd másnap megpróbálták kiszállítani… és így tovább heteken át.

Végül felhívtam az Alza.hu-t, hogy hagyjuk ezt így, mert ez reménytelen…

Viszont később megrendeltem az Aqua-tól, úgyhogy a fűtési szezon kezdetén (mivel a Fluence-ban nincs lezáró a szellőzőrostélyok mellett) áttértem erre a modellre.

 

Teljesen jól működik a maga módján. Nyáron pedig felugrik a rostélyra.

Sajnos azonban a Waze+Spotify kombó nagyon sokat fogyaszt, úgyhogy nem nagyon voltam elégedett. A Waze-val egyébként is vannak gondok, úgyhogy minden korábbi rokonszenvem ellenére úgy döntöttem, hogy átállok egy másik navigációs app-ra, úgyhogy belevágtam a Sygic-be, ami most akciós. Nem volt olcsó, nincs ingyen, cserébe viszont nem izzik fel a telefon a navigáció miatt és a töltő is szinten tudja tartani az akksit.

Pedig éppen a múlt héten nyomtunk Misivel egy új utasításkészletet. 😦

Meglátjuk.

A tartóra visszatérve, vettem egy olyan szivargyújtó töltőt, amin két USB port van, így folyamatosan be van dugva a tartó és a BT-dongle is (ami érdekes jelenséget produkált a múltkor, mert a hosszú úton azért csak kimerült valahogy, miközben folyamatosan rajta volt a töltőn). Egy kicsit szar a rengeteg kábel, pont nem érdekel, így működik és kész.

 

Hogy zenét tudjak hallgatni az autóban… #5” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A szellőzőrostélyos telefontartó nem jött be, nem állt jól, elfordította a szellőzőrostélyt, levertem, maradt a kábeles csatlakozás a kesztyűtartóban (ha zenét akarok hallgatni.) Átalakító az kellett, mert gyárilag 30 pin van, azt kellet lightningre átalakítani. Itt egyúttal töltődik is.
    Zenehallgatásra havidijért az apple music vagy letöltve, vagy online.
    A navigációt telefonon még nem próbáltam, milyen az apple gyári? Tulajdonképpen azért kellett volna a telefontartó, mert a kocsi navigációját frissíteni kellene, mert sok utat, ami nemrég lett átadva offroadnak minősít és kiabál.

Hozzászólások lezárva.