dji Osmo Pocket megjelenés kapcsán

Miközben a héten csúcsra járattam teljesen amatőr, hobbista videós-képességeimet (erről majd esetleg később), megjelent a dji legújabb gimbal-ja, amitől leesett az állam.

Ez a dji Osmo Pocket!

Lehet szidni a kínai cégeket, hogy csak másolni tudnak meg csak vacakot gyártanak, de úgy tűnik, a dji a tempót diktálja.

Nekem a derült égből villámcsapásként érkezett az Osmo Pocket. Az ugyebár nem titok, hogy a nyaralás után vettem egy Osmo Mobile 2-t, ami az első Osmo Mobile tulajdonságait fejlesztette tovább.

Kell hozzá egy mobil, amit még tölteni is tud, szuper funkciókkal (motionlapse, panoráma, objektum-követés). Cserébe nyaklik-nyeklik, a tokja nélkül hordozhatatlan. De a tokja épphogy belefér a 21 literes Deuter Gigant hátizsákba (ami a neve alapján sejthető, hogy nem kicsi).

Ráadásul a gyári appot használva a telefon két óra alatt lemerül, minden igyekezet ellenére. Szóval jó cucc, a hordozhatósága korlátozott.

DE EZ!!!

Hát ez kész. Az Osmo Pocket az eredeti Osmo gimbal továbbfejlesztése, vagyis saját kamerája van. De nem is akármilyen, hanem olyan, amelyik 4K/60 fps videót tud rögzíteni az egyedüli beruházásként szükséges microSD-kártyára (ami legyen ClassIII vagy mi – szóval nagyon gyors).

És kb. tudja az összes többit, amit az Osmo Mobile 2 tudott.

De a lényeg a mérete! Mekkora! És a saját tokjában pihenget, akár egy zsebben is elfér. És gyárilag rá lehet csatlakoztatni egy iPhone-t, amivel még szebben lehet manipulálni…

A gyári kiegészítők is nagyon menők, bár egy kicsit olyan Apple-ös profitmaximalizálás szagú, de mindegy.

Az ára is az Osmo-hoz hasonló, végülis van benne egy 4K-s kamera, meg minden jó…

Szóval drága.

De ilyeneket tud.

Hát szóval ez bizony instant get.

 

Ha érdekel egy alig használt Osmo Mobile 2, csak szólj!