Korlátozásnapló #26-27

Május negyedike, egy nappal a tetőzés után, az érettségi első napján és utána…

Május negyedike elhozta az enyhülést, az ország felkészült arra, hogy ha kiengedik a korlátozásokat, akkor elszabadul a járvány. Mert biztosan el fog szabadulni, csak az a kérdés, hogy vajon tényleg felkészültünk-e rá?

Meg az a kérdés, hogy vajon meddig lehet fojtogatni a gazdaságot, vajon mikor jön el az a pont, amikor többen halnak bele a karanténba, mint a betegségbe? És hogy vajon meddig bírják az emberek a bezártságot, vajon meddig hajlandóak nézni, ahogy egyre fogy a pénzük. És vajon meddig hajlandó ezt nézni az államhatalom, amelyiket szociálisan érzékenynek aligha lehet nevezni, hogy az emberek felrobbannak és kitörnek, mielőtt mindenki “kapna” valamilyen munkát valakitől…

Egy biztos, akármi is történik, a járvány okozta gazdasági válságot kezelni kell és piszok nehéz lesz fenntartani a “minden frankó, csak a migránsok meg Soros” kommunikációs stratégiát a mindent elborító csődtömeg közepette. Vagy vajon tényleg az az elképzelés, hogy az állam a hűbérurak által a kamara közreműködésével felvásárolja a magyar gazdaságot? Még csak az kellene…

Így aztán, hétfőtől Budapest és Pest megye (mint gócpontok) továbbra is kijárási korlátozás alatt állnak, míg a lakosságszámra vetítve sokkal fertőzöttebb Fejér, Zala és Komárom-Esztergom bulizhat. Nyílnak a vidéki helyek, a vidékiek nyugodtan utazhatnak hozzánk, mi nem utazhatunk hozzájuk. Hát, ez ki van találva!

Hétfőn a telepített gépek közül kilenc úgy döntött, hogy nem települ (és ma még négy szintén így csinált), egy pedig megmakkant. Egy már megvan a két-három kötelező szarból. Ma ugyanezt csinálta négy a tízből, ami egy kicsit jobb arány, de ez akkor is szar.

Az utolsó 12 tartalék gép kivételével minden gépet kicsomagoltam, levittem vagy nyolc nagy zsáknyi göngyöleget, de ez a 12 még hátravan. És újra sorba kell állítani az akadékoskodó vacakokat is…

Közben megindulnak az átadások, az early adopterek már a héten besorolnak – kíváncsi vagyok a visszajelzésekre.

Felújítottuk a wifit is az irodában, remélhetőleg sokáig jól fog működni. Az iroda a jövő héten kinyit, önkéntes alapon, korlátozottan. Érdekes lesz. Most is érdekes, minden nap, ahogy bemegyek. Olyan, mintha hétvége lenne, üres és kihalt.

Vannak kollégák, akik bent dolgoznak, az egyik például nem tud otthon dolgozni a gyerekei miatt. A másik pedig saját bevallása szerint azért jár be az irodába, mert a szomszédjában lakásfelújítás zajlik. De vajon miért délután négy órakor állít be, ha tényleg így van.

Tegnap hazafelé összebalhéztam az úton egy fehér twingóssal, kopasz volt és kigyúrt, fajtája díszpéldánya, nem tetszett neki, hogy kifordultam elé, amikor nem láttam, hogy kilencvennel repül át a zebrán a Márvány utcában. Előfordul.