Bréking: Digitális távoktatás – második szezon!

Holnap kezdünk a második évaddal, ami – most még néhányan reménykednek talán, hogy nem tart sokáig – szerintem hosszú lesz, de ne legyen igazam.

Ma elvileg volt kormányülés, ahol a szigorításokról kellett volna dönteni, de lehet, hogy ezt elsodorta a Fidesz-képviselők kizárása a Európai Parlament Néppárti frakciójából. Kár, hogy így történt, mert ma nagyon sok dolguk lett volna.

A járvány ugyanis nem tért nyugvópontra, hanem egy rövid stagnálás után meredeken emelkedni kezdett. A felfelé ívelő grafikon értékei elérték a november eleji (a zárás előtti napok) értékeit úgy, hogy a zárások továbbra is érvényesek. A helyzet szigorításért kiált – nem azért, mert az annyira jó, hanem azért, mert elfogynak az intenzíves ágyak és az emberek meg fognak halni a kórházak udvarán…

Én magam is nagyon kritikusan figyeltem a híreket, amelyek arról szóltak, hogy az oktatási intézmények napok alatt esnek el úgy, hogy mire a sóhivatal elrendeli a bezárást, már üres iskolákban lófrálnak néhányan – a szülők többséges nem engedi a gyerekét egy tömeges fertőzéses helyzetben… Bevallom őszintén, érett bennem a gondolat, hogy visszatartom Misit, de az élet beelőzött és ma elrendelték az iskolában az alsó tagozat 10 napos digitális oktatását. Félig illegálisan, hiszen a papír még nem érkezett meg. A jövő hétre pedig csak tipp van, de ne legyenek kétségeink, ha netalán minden józan érv ellenére a jövő hétre bedobnák a gyeplőt, mi biztosan kihagyjuk. Könnyen előfordulhat, hogy utána is helyben járunk, főleg, ha addigra elrendelik a teljes zárlatot…

Igazából addig kellene valahogy kihúzni, hogy megkapjam a vakcinát, erre van néhány héten belül reális esély – akkor már engem nem fog veszélyeztetni ez a szar.

Szóval, holnap reggel 2021. március negyedikén nekiülünk a digitális oktatás második évadának. Előreláthatóan látványos fejlődésnek lehetünk tanúi, hiszen már akár holnap is igazi órák lesznek megtartva! Én talán jobban izgulok, mint Misi.

Misi egyébként le volt törve nagyon – nehéz volt tartani benne a lelket hazafelé. Nem jó ez a gyerekeknek, nem jó ez senkinek. Nem is azért kell csinálni, mert annyira jó lenne, hanem azért, hogy túléljük.

Így aztán holnaptól megint digitális napló, második évad!