Bréking: Digitális távoktatás – második szezon!

Holnap kezdünk a második évaddal, ami – most még néhányan reménykednek talán, hogy nem tart sokáig – szerintem hosszú lesz, de ne legyen igazam.

Ma elvileg volt kormányülés, ahol a szigorításokról kellett volna dönteni, de lehet, hogy ezt elsodorta a Fidesz-képviselők kizárása a Európai Parlament Néppárti frakciójából. Kár, hogy így történt, mert ma nagyon sok dolguk lett volna.

A járvány ugyanis nem tért nyugvópontra, hanem egy rövid stagnálás után meredeken emelkedni kezdett. A felfelé ívelő grafikon értékei elérték a november eleji (a zárás előtti napok) értékeit úgy, hogy a zárások továbbra is érvényesek. A helyzet szigorításért kiált – nem azért, mert az annyira jó, hanem azért, mert elfogynak az intenzíves ágyak és az emberek meg fognak halni a kórházak udvarán…

Én magam is nagyon kritikusan figyeltem a híreket, amelyek arról szóltak, hogy az oktatási intézmények napok alatt esnek el úgy, hogy mire a sóhivatal elrendeli a bezárást, már üres iskolákban lófrálnak néhányan – a szülők többséges nem engedi a gyerekét egy tömeges fertőzéses helyzetben… Bevallom őszintén, érett bennem a gondolat, hogy visszatartom Misit, de az élet beelőzött és ma elrendelték az iskolában az alsó tagozat 10 napos digitális oktatását. Félig illegálisan, hiszen a papír még nem érkezett meg. A jövő hétre pedig csak tipp van, de ne legyenek kétségeink, ha netalán minden józan érv ellenére a jövő hétre bedobnák a gyeplőt, mi biztosan kihagyjuk. Könnyen előfordulhat, hogy utána is helyben járunk, főleg, ha addigra elrendelik a teljes zárlatot…

Igazából addig kellene valahogy kihúzni, hogy megkapjam a vakcinát, erre van néhány héten belül reális esély – akkor már engem nem fog veszélyeztetni ez a szar.

Szóval, holnap reggel 2021. március negyedikén nekiülünk a digitális oktatás második évadának. Előreláthatóan látványos fejlődésnek lehetünk tanúi, hiszen már akár holnap is igazi órák lesznek megtartva! Én talán jobban izgulok, mint Misi.

Misi egyébként le volt törve nagyon – nehéz volt tartani benne a lelket hazafelé. Nem jó ez a gyerekeknek, nem jó ez senkinek. Nem is azért kell csinálni, mert annyira jó lenne, hanem azért, hogy túléljük.

Így aztán holnaptól megint digitális napló, második évad!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.