Digitális távoktatás S02E02

Ma egy érdekes nap volt, mivel miközben megkezdtük az “á, úgysem tart ez sokáig’ távoktatást, közben bezárták az iskolákat április 7-ig. Úgyhogy üdv a klubban annak, aki még húzta az iskolában és nem beteg!

Nekem úgy tűnik, hogy bealudt az ország. Annyira belefeledkeztünk a vakcinákról meg a nyitásról szóló vitákba, hogy nem vettük észre, hogy minden rossz korlátozás ellenére egyre többen halnak meg megint a már majdnem teljesen megtelt kórházakban…

Úgyhogy most zárunk, nem tehetünk mást. Nem azért, mert Orbán Viktor szarul kormányoz, hanem azért, mert akkor is zárni kellene, ha kormányozna egyáltalán. Így azonban nem azért kesergünk, mert megint rosszak a számok, hanem azon, megint megint hetekig tartó bénulásból szabadult a kormány és csak ennyit tudott kinyögni kedvenc országgyűlési képviselőm:

A legfontosabb döntések eddig:

 • az óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig bezárják, és digitális oktatásra térnek át;
 • a középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben marad a digitális oktatás;
 • hétfőtől, azaz március 8-tól két hétre bezárják az üzleteket, ez alól kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak;
 • március 8-tól 22-ig minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatásokat;
 • a konditermeket is két hétre be kell zárni;
 • az igazolt sportolók meccsei, versenyei zárt kapuk mögött tarthatók meg;
 • a parkok, arborétumok nyitva maradhatnak;
 • a szabadtéri sporttevékenység továbbra is megengedett;
 • ahol lehet, otthoni munkavégzésre kell átállni;
 • a maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező,
 • szigorítják a határátlépést,
 • március 8. és 22. között a bértámogatást kiterjesztik azokra a szektorokra is, amelyeket most be kell zárni.

Kétnapos maratoni kormányülés és szakértői tárgyalások után ennyi az eredmény. A főnök holnap elmondja az egyszerű embernek a tudnivalókat, éjfél előtt meg úgyis megjelenik a kormányrendelet…

A nap másik híre, hogy elkezdték kiküldeni az sms-ket azoknak a 60 év alatti krónikus betegeknek, akiknek hétvégén az oltópontokon akarják beadni az AstraZeneca vakcinát. A hírek szerint van olyan, aki súlyos betegként 200 kilométer feletti távolságokra kapott meghívót.

Egy másik, Debrecenben élő olvasónk is jelezte, hogy értesítést kapott. Azt ugyanakkor nem érti, hogy miért kell a 100 kilométerre lévő Kisvárdára utaznia, ami tömegközlekedéssel 2-3 óra oda és ennyi vissza is, amikor Debrecenben is van több oltópont. Ráadásul este fél hétre hívták, haza sem tud jönni már tömegközlekedéssel. 

Van olyan, akit Solymárról Nagykőrösre (oda-vissza 214 km) hívtak be, van, akit ugyaninnen Kisbérre (oda-vissza 226 km), reggel nyolcra. 

A terv egyébként az, hogy hétvégén az országos számos oltópontján 74 ezer embert oltanak be AstraZenecával. Ezzel egyelőre a 60 év alatti krónikus beteget oltják. 

Forrás: https://444.hu/2021/03/04/lakhelyetol-160-kilometerre-van-az-oltopont-ahova-oltani-hivtak-olvasonkat

Úgy tűnik, egész sok fel nem használt oltás lesz hétfőn Kisbéren…

Van egy rossz érzésem, hogy nem leszek benne ebben a körben sem, pedig nem ártana előrébb lépni ebben a kérdésben…