Összetört iPhone

Ki ne látott volna ilyet, hiszen tele van az ilyen tesztből/poénból/véletlenül összetört telefonos videókkal. (Rejtett iPhone 13 Pro makró-teszt)

Még az Apple is így reklámozza az iPhone 12-t (és a 13-t is), hogy az eddigi legerősebb iPhone.

Ceramic Shield, az.

Szóval, Béren voltunk, ahol az andezitömlést néztük meg. A Nagy-hegy (annyira azért nem nagy) oldalában a XX. század elején nyitottak egy andezitbányát, mert ritka, szinte fekete andezitet tudtak bányászni, ami csiszolva nagyon hasonlított az akkoriban divatos svéd gránitra (vagy mire). Aztán amikor megtalálták az andezit-kristályokat, akkor abbahagyták. Mint a mesében.

Vagy nem így történt, de végül is megmaradt a világon páratlan, görbe andezitkristálytömb. Görbe, de olyan, mint egy csúszda. Vagyis pont a fordítottja a somoskői bazaltoszlopoknak, amik meg olyanok, mint egy anti-csúszda. Remélem, érthető.

Európai látványosság a zsákfalu végén, a semmi közepén.

A tanösvény bemutatótérig simán mentünk felfelé, onnét viszont egy meredek, apró sziklás kis ösvény vezetett fel a csúcsra. Mentünk Misi után, akit elkapott a kecske-láz; “fel, fel a tetejére!”.

Lefelé jövet egyik kezemben a fényképezőgép, a másikban a gimbal – rajta az iPhone 11 Pro-val, a hátamon a hátizsák, benne a drón…

És akkor kicsúszott a lábam alól egy kő (andezit), amivel elvesztettem az egyensúlyomat. Ekkor más irány nem volt, csak gyorsan leülni, mielőtt fejest ugrok az andezitcsúzdára. Így is tettem, oda is nézett a fél megye. Néhányan már-már azt hitték, kitört újra a Nagy-hegy, de csak én voltam!

Feltápászkodtam, mindenem megvan. Néhány lépés után jutott eszembe, hogy hol van a telefon. A farzsebemben volt. A földetérés puhaságának oka pedig az volt, hogy egy éles kőre úgy sikerült ráülnöm, hogy a telefont kapta telibe. A telefon a képernyőjével kifelé, az aramidból (szénszálas szövet) készült Pitaka tok pedig a belső oldalán volt. Így semmi sem védte a telefon kifelé néző oldalát. Mondjuk a teljesség kedvéért kipróbáltam volna, hogy mi történik, ha a tokkal kifelé landol, de erre nem fog sor kerülni. Az ütés erejét jellemzi, hogy kilyukadt a vadonatúj nadrágom zsebe.

A telefon megsemmisült. Nemcsak a kijelző felőli oldal tört össze, de a hátlap is. A lencsék körüli kiemelkedés is. Nemcsak összetört, hanem az éles kő által vájt keresztirányú tengely mentén el is göbült.

Ez egy iPhone 11 Pro-val készült fotó, jobbra a telefonból kipergő üvegszilánkok.

A készülék gyakorlatilag megsemmisült, nem lehet bekapcsolni. Garanciálisan biztosan nem lehet cseréltetni, biztosítás nem volt rá.

RIP.