Temető-túra gasztronómia

Ebédre betértünk Balatonföldváron a Forrás Vendéglőbe. Csalóka a dolog, mert a Szántód tábla olyan közel van, hogy alig lehet eldönteni, melyik településhez tartozik, de a honlapja egyértelmű. A családias hangulatú étteremben mérsékelt árakkal találkoztunk és nem kellett csalódnunk a szakács munkájában sem.

Móni sült kacsát rendelt (egy korrekt fél kacsát kapott), párolt káposztával és petrezselymes burgonyával. Korrekt adag. Képünkön az elégedett fogyasztó látható a küzdelem elején.

Móni nekilát a sült kacsának

A magam részéről egy kicsit küzdöttem a bőség zavarával, pedig jócskán éhes voltam, úgyhogy végül egy relatív korszerű étellel indítottam, grillezett csirkemellfilé, camemberttel és párolt vegyes zöldséggel. A csirkehús visszafogottan ízletes volt, a zöldség pedig nem volt ízetlen, ami mindenképpen jó pont.

Grillezett csirkemell camemberttel és párolt zöldségekkel

Ezek után szükségét érezve még némi táplálkozásnak, egy “Forrás palacsintával” tettem fel a pontot az i-re. Ez egy almával töltött palacsinta, vaníliaöntettel és karamellel. (Fotó nem készült, nem volt ideje elkészülni 🙂 )

Összeségében elmondhatom, hogy bátran ajánlhatom a helyet, korrekt adagok, mérsékelt árak, kultúrált kiszolgálás jellemzi.

Botcsinálta gasztronómiai rovatunkat olvashatták.