Keddi kis színes

Híreket mondunk…

Idén az lesz a világbajnok az F1-ben, akinek a legtöbb futamgyőzelme van. Ha több pilótának lesz azonos számú győzelme, akkor az összegyűjtött (a tavalyival azonos) pontok száma dönt. Ezzel Bernie papa nagyjából elérte célját, tavaly ugyanis nem nagyon tetszett neki, hogy Lewis Hamilton Felipe Massánál is kevesebb futamgyőzelemmel tudott világbajnok lenni.

A jövő hétvégén kezdődő szezonra egyébként gőzerővel folyik a felkészülés, és a majdnem kiesett ex-Honda, immáron BrawnGP csapat meglepetésre lealázta az összes csapatot, de annyira, hogy a McLaren elismerte, nem állnak jól a fejlesztések…

***********************************************

Gyűlnek a viharfelhők az Apple legújabb terméke, az alig egy hete bejelentett legkisebb iPod, a Shuffle körül. Úgy néz ki, hogy a 10 grammos kis csodának több visszatetszést  kiváltó tulajdonsága van, mint ahány szolgáltatása. Azon még csak-csak túlléptek a népek, hogy a 25 000 forintos kis csoda ( mennyi is kilója? 2,5 miller? szép!) beépített beszédszintetizátora Mac alatt pöpec csúcsmodell, Windows alatt kivénhedt csotrogány. Amin azonban a fél geek társadalom felkapta a vizet, hogy a Shuffle fülhallgatójába azonosítóchipet szerelt az Apple, így az egyéb gyártók fülesei bizony-bizony nem működnek vele együtt (vagy legalábbis a vezérlő-funkciókat biztosan nem lehet elérni).

Ezért aztán az Apple a vezérlőchip licenceléséért és/vagy a chipért jó kis licenszdíjat akar szedni. Vagyis lehet hozzá spéci kütyüket csinálni, de abból az Apple is részesülni akar. Addig is a meghibásodott fülesek helyett csak az Apple-nél lehet fülest venni – nyilván Apple árszinvonalon. Ejjejj, ugye pont erről írtam egy hete!


Kicsit olyan ez, mintha megint kezdene visszacsúszni az Apple abba a sáros pocsolyába, amiből az iPodokkal kimászott. Mintha a kapzsiság már majdnem elérte volna a pofátlansági küszöböt, ahol majd a fogyasztók egyszer úgyis azt mondják, “elég!”.

Ahogy írta valaki, mintha egy kertben lennék, amiben gyönyörűek a növények, csak egy nagyon magas fal venné körül. Tanulhatott volna az Apple a sok-sok kritikából, nem lenne szabad ilyen csapdákba belemenni (legutóbb hasonló esete az első generációs iPhone-ok jack-dugója volt, ami sülyesztett volt és ezért inkompatibilis a régi kedvenc füleseddel…)…

***********************************************

Talmácsi csak egy motort kap a 250-es osztályban a csapattól. Válság van és kész.