A Déva-vára effektusos konténer

Napok óta kerülgetem reggel és este azt a szemétkonténert illetve a belőle kicsorduló szemetet, amelyet valaki a Mura utca és a Cserhalom utca kereszteződésében helyezett el a járdaszigeten.

A kereszteződés amúgyis kritikus, mivel a bringaút keresztezi, de széles be és kikanyarodó ívek visznek be a Mura utcába, ezért bármikor megtörténhet, hogy a gyanútlanul kerékpározó jóembert jobb hátulról egy autó felborítja. A képletet tovább bonyolítja az egyébként közepesen belátható kereszteződésben, hogy valami számomra ugyancsak logikátlan döntés alapján ide hozták ki némi kacskaringóval a Marina Part bekötő útját, amelyen elég komoly forgalom bonyolódik le.

No, ide gondolta valaki kb. egy héttel ezelőtt valaki, hogy lerak egy konténert a senki földjére. A nyilvános helyen elhelyezett konténer Budapesten olyan, mintha valami mágikus szemétmágnes lenne, vonzza a lappangó szemétkupacokat, amelyek reggelre körbeveszik a konténert.

A szemét úgy tűnik éjszakai állat, nappal nem látni mozogni, viszont reggelre mindig ott terem a konténer körül, amelybe bemászni nem tud, ez ugyanis egy magas, a tetején ajtókkal ellátott konténer. Nem könnyű bejutni.

Így történik, hogy Angyalföld egyik (nyilván méltatlanul és értelmetlenül) legdrágább környéke úgy néz ki, mint egy olyan képzeletbeli hely, ahová a környékbeli lakosok nyilvánvalóan nem költöznének, sőt becsmérlően nyilatkoznának róla és az ott lakókról.

Pedig hát az az igazság, hogy ilyen gusztustalanság elég ritkán fordul elő azokon a környékeken, ahol rendes emberek élnek és mozognak, odafigyelnek környezetükre, stb.

Mondjuk engem globálisan irritálna az az állapothalmaz, ami azon a környéken van, főleg ha mondjuk ott lakást vennék, mondjuk ezt a 53 négyzetmétereset 25 milláért.

Tekintettel arra, hogy a Marina Parttól délre illetve a Prestige Towers-től északra évek óta rendezetlen építési telek (illetve terméketlen törmelékhalmok) terül el, nem is akarom tudni, hogy milyen lehet, amikor onnan fúj a szél…

No mindegy, gondolom, kerülgetjük még egy-két hétig a konténert, amibe minden éjjel odahordják a környékbeliek a szemetüket, amit egy szerencsétlen kirendelt utcaseprő megpróbál belapátolni a konténerbe,  korlátozott sikerrel…

Lehet, hogy dobok egy mélt a Főkefének, hogy mi van ezzel az elhagyott konténerrel…