AZso.hu – új alapokon

A mai naptól – vagy a tegnapitól? – új alapokon él tovább az azso.hu, azaz az én személyes weboldalam. Az eddigi, magyar kisvállalkozásokat támogató magatartásomat a kormány belengetett médiapolitikájára reagálva ezennel beszüntetem.

Nem kívánok túlzottan belemenni a részletekbe, de nem értek egyet a várható intézkedésekkel, amelyek az interneten elhelyezett tartalmak kontroll alá vonására tesznek kísérletet. Tudatos fogyasztóként ez azzal is jár, hogy semmilyen magyar informatikai szolgáltatást/szolgáltatót nem tudok támogatni, még ha akarnék is.

Másrészről közrejátszik az is, bár ez inkább csak amolyan utolsó csepp a pohárban, hogy elégedetlen vagyok a szolgáltatómmal, a korábbi céget megvásárolta egy másik, és a korábbi pontos, precíz szolgáltatásból egy sokat hibázó, megbízhatatlan dolog lett, amiért nem vagyok hajalandó fizetni.

A domain megmarad, ez azonban egy vékony szál csak, ami összeköt a múlttal. Az azso.hu mostantól hivatalosan az azso.net alatt, a WordPress.com blogszolgáltatás alatt él tovább, azaz semmilyen kapcsolata nincs a magyar virtuális térrel az ide mutató domainen kívül, amelyet azonban bármikor el lehet vágni fájdalommentesen.

Nehéz döntés volt ez, mert részemről négy éve ez egy komoly döntés volt, amelyet hosszú távra terveztem, most azonban kicsit változtattam rajta. A döntésben segített, hogy a wordpress platformon gyk. adatveszteség nélkül lehetett átmozgatni a teljes tartalmat. Sokáig versenyben volt a Posterous.com  is ebben, de mivel nem láttam garantálva, hogy egy évekkel későbbi, esetleges újabb költözés során könnyedén ki tudom exportálni az adataimat, ezért sajnos a Posterous megbukott.

A WordPress.com-on létrehozott komplex blogkombinát felépítése az alábbi képen látható, de azért szolgálok némi szöveges magyarázattal is!

Az eddigi azso.hu domain tehát továbbra is elérhető, akárcsak az új, ropogós azso.net . A régi bejegyzések mindkét domain alatt megtalálhatóak, nem vesztek el a régi hivatkozások sem.

A képek továbbra is a Flickr.com-ra lesznek feltöltve (nincs szolgáltatás a nyomában, különösen belföldön), míg a “kopipészt” blog (azaz az érdekes hírek, gyors reakciók, amikről nem írnék külön a saját blogomban) az azsonews.posterous.com-on fut tovább, de a mindkettőnek lesz egy WordPress-es mutációja, amelyek a Twitterre és a Facebookra jeleznek, úgyhogy a hangsúly  az első kettőről szintén áttevődik a WordPress.com-on futó fotóblogra és nyúzblogra.

Az átállás egyetlen komoly vesztesége a flickr-ről érkező slideshow-t alkalmazó posztjaim, amelyeket biztonsági okokból nem enged be a WordPress.com, úgyhogy igyekszem ezeket mielőbb egy-egy fotóval és linkkel pótolni visszamenőleg, de ehhez mindenképpen némi türelmet kérek!

Hát, így vágunk bele a következő évekbe, kicsit felfrissítve, a modern kor elvárásainak jobban megfelelve, de még mindig kerülve a mainstream pezsgő forgatagát!

Remélem, ezután is szívesen látogatjátok az oldalamat, lesz rajta olyan tartalom, amiért érdemes benézni!

AZso.hu – új alapokon” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. ha ez a döntésed oka, akkor több szerencsét az új helyen! 4 évente váltani nem olyan nagy tragédia, különösen internet témában, sokan évente megteszik ezt. Hogy mi lesz az üdvözítő a következő években nem tudhatom, én mindenesetre a zsugorodásban gondolkozom és sorra fogom megszüntetni a ma “nélkülözhetetlennek” tartott szolgáltatásokat. Bár az első között voltam, aki (Budai G. jóvoltából) az iwiw-en regisztráltam, jó egy éve felszámoltam az accountomat, mert semmi értelme nem volt, a minap felszámoltam egy nagy szakmai portálon a sok éves regisztrációmat és töröltettem sok száz bejegyzést, mert nem értek egyet sok mindennel. Hamarosan sorra kerül a Facebook is, mert kezd uganaz az érzésem lenni, mint az iwiw esetében: ha megnézem mivel jár és hogy mennyi szemetet, zajt kell elviselnem pár apró infomorzsáért akkor nem biztos hogy megéri. Heti 60-70 látogatóért a kisujjamat sem fogom megmozdítani. A twitter dettó egy nagy marhaság, időmilliomos hülyéknek való, akik szükségét érzik, hogy bejelentsék, hogy “most kávét fognak inni, mert álmosak”. Szóval én nem hiszek a közösségi internetben, bármennyire is nyomják, azt hiszem írni is fogok erről külön egy posztot.

Hozzászólások lezárva.