Fotók minőségéről …

Nos, ahogy olvastam tegnap darthwalk írását az Indafotó-blogon, magam is kedvet kaptam egy kis összehasonlításhoz, illetve mivel rábukkantam egy élesítő megoldásra, íziben ki is próbáltam.

Tehát, következzék az első kép, tekintsük ezt az eredetinek (az oldalra töltöm fel):

Következzék a Flickr-re feltöltött kép, amely átesett a hírhedt “Flickr-élesítésen”, és amelyre kattintva eredeti méretben megtekinthető:

Facebook:

És végül következzék az utolsó, az indafotós cikk alapján megtalált high-pass sharpening eljárással élesített kép:

Kedves Olvasó! Melyik a nyerő?

Szerintem, Misike mindegyiken egy arany-tündér-bogár, szívtipró szőke herceg! 😉

Fotók minőségéről …” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A high pass egy lehelletnyit talan tul eles mar (bar az eredmeny meg a technika mindenkepp impressziv, a jovoben mindenkepp ki fogom probalni ezt a trukkot, koszi), a legjobb kozeputat itt talan a flickr verzio jelenti. Az eredeti semmikeppen se rossz, a facebook verzio viszont rosszabb minosegunek tunik kicsit mindharomnal.

    Egyebkent gyonyoru gyerek, gratulalok 🙂

    • Köszönöm, a többivel is egyetértek. A high pass ezen a képen már túlzás, pláne ha még a Flickr-re töltöttem volna fel, úgyhogy egy szolid high pass élesítést kell a képeimen alkalmazni a jövőben, azt hiszem.

  2. A technika csodái engem annyira nem nem érintenek meg. De a baba gyönyörű, egyszerűen tökéletes!!! Egy ilyen kis manó anyukájának, apukájának lenni a legcsodálatosabb élmény az életben! Sok szeretettel gratulálok Nektek. Móninak külön elismerés a hatalmas teljesítményért 🙂 ! (Nekünk is egy ilyen 2 hónaposat hozott a gólya…)
    Jó egészséget, sok boldogságot az egész családnak!

    • Köszi Adri, akik a poszt sorai között olvasnak, azok azt veszik észre, amire te is reagáltál! 😉 Köszönjük a gratulációt!

Hozzászólások lezárva.