Csúszik az út, főleg ha gyorsan mész, te @#&@#@#!

Ma sikerült majdnem egy ámokfutó áldozatává válnom a Megyeri-hídra vezető “halálkanyarban”.

Történt, hogy szépen haladtam hazafelé a Megyeri-híd irányába Budáról Pestre. Aki ismeri a helyszínt, azt tudja, hogy egy 50-es sebességhatárú kanyarkombináció visz fel a körforgalom szintjéről a töltés szintjére, ahol a nyolcvanas szakasz kezdődik.

Annak, aki nem ismerné, itt egy térkép.

A kék nyomvonalon a szélső sávban haladtam, betartva az ötvenes tempót, ugyanis esett az eső. Nem nagyon esett, de elég tréfás az a kanyar ahhoz, hogy ne versenyezzek benne esőben. Amúgy is, a hazaérés a cél nem az utazás.

No, ehhez képest a körforgalomból kivágódott egy sötétkék Passat kombi, a kései kilencvenes évekből, és nagy tempóban előzött meg és lódult a domb teteje felé. Ő a piros nyomvonalon érkezett.

A kanyar azon pontján, ahol élessé válik, valami történt az autóval, nem tudom, mi, lement az útról vagy elvesztette a tapadását a kanyar ívének változása miatt, mindenesetre az autó bal első kereke mentén megfordul a tengelye körül, feldobott egy nagy adag földet az útra, orrával kicsit végigsimította a szalagkorlátot, majd orral a forgalommal szemben megállt.

Persze én is megálltam, mint ahogy megállt az egész felhajtó. Néztük egymást egy rövid ideig.

A fickó nyilván az eset hatása alá kerülhetett, mert nem igazán tudott megfodulni, úgyhogy elmentem mellette és otthagytam, ahogy sokan mások is tették ezt a mögöttem jövők.

Szerencsére nem sérült meg senki, de őszintén szólva csak azon múlt, hogy senki más nem lépte túl sem a sebességhatárt, sem az útviszonyoknak megfelelő sebességet, kivéve a pórul járt autóst.

 

Csúszik az út, főleg ha gyorsan mész, te @#&@#@#!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Pont ez az eső a megtévesztő, amikor szemerkél, fellazítja a port, de nem mossa le. Ilyenkor csúszik a legjobban. Tegnap így csúszott egymásba két autó a munkahelyem előtt. Egyik megállt a sárgánál már, (ő is túlcsúszott a vonalon,) a másik meg mögötte végül nagy durranással benne állt meg. Szerencsére nem lett nagy baj, csak a két lökösnek volt nagy hangja és a hátsó autó rendszámkerete tört darabokra. Kb 2 perc múlva már ott sem voltak.

Hozzászólások lezárva.