2013-ban fényképes BKV (BKK) bérlet? Ez komoly?

Tegnap az étkezőben valaki ottfelejtett egy Metropolt (az ugye megvan, hogy ez már régen nem a független Metro, hanem egy Fidesz-közeli cég napilapja), ahol a BKK hirdeti büszkén hirdeti magát (magyarázni sem kell, ugye?), hogy a bérleteihez mostantól már nem kell fényképes igazolványt csináltatni (!) a bérletpénztárakban (emlékszem, amikor külföldiek igazolványképet csináltattak, hogy bérletük lehessen), hanem elég a személyi, vagy a jogsi.

Nem ragoznám sokat, így in medias res megkérdezném! Normálisak ezek?

Minek kell egy bérlethez bármilyen személyi irat? Minek? Úgyis csak egy ember használhatja egy időben, az, akinek a kezében van az ellenőrzéskor! Milyen kár éri a BKV-t, ha valaki odaadja a feleségének A bérletet és azzal utazik?

Biztos velem van a baj, hogy túl kapzsinak látom a BKV-t.

Nem értem, hogy miért ragaszkodnak ehhez az ostobasághoz. Külföldi, európai példák mutatják, hogy teljesen megfelelő egy kellőképpen hamisításbiztos sajtcédula és nem kell ragozni, hogy ki vette, kinek adta, ki használja. Érvényes, vagy nem érvényes.

Fel kellene már nőni, és partnernek nézni a korrekt utazóközönséget (a nem korrektet pedig büntetni, de nem úgy, ahogy most nálunk csinálják – az sem jó). A bérlet, akár egy tömbjegy ugyanúgy sok utazásra szolgál és nem személyes, hanem egy darab megvett szolgáltatás, amit az használ, akinek a kezében van a bérlet.

Miért kellene nekem a személyimet lobogtatni, amikor ott van a kezemben a bérlet, kifizettem. Nevetséges.

És most tényleg ne menjünk bele, hogy miért nincsenek kapuk a metróbejáratoknál, helyette még a mai közterhek mellett is megéri képzetlen, előítélettől bűzlő biztonsági őröket alkalmazni. Egy kaput nem lehet elfogultsággal vádolni és a kapu nem szégyeníti meg a csalni akarókat sem, egyszerűen nem engedi be őket. Működik ez Európa-szerte, miért kellene nekünk feltalálni a spanyol viaszt?

Emberi ésszel felfoghatatlan, milyen szinten le vagyunk maradva Európától. És ez attól tartok, ma már csak nem is pénz kérdés, hiszen Európa tömi a zsebünket, hogy fejlődjünk. Ez genetikailag belénk van kódolva (tisztelet a kivételnek), ez a balsors-gén?

Tudom, naiv vagyok, de tessék szépen kimenni Bécsbe, Berlinbe, Londonba vagy Párizsba és megnézni, hogy ők hogy csinálják. Vérmérséklettől függően eltérő módszerek, amelyek működnek, nem kell feltalálni semmit, csak lemásolni őket. Ez azért nem lenne akkora truváj.

De vajon akarjuk-e ezt, vagy jó nekünk ez a félázsiai katyvasz, ami most van?

2013-ban fényképes BKV (BKK) bérlet? Ez komoly?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én úgy tudom, a Metropol fővárosi kiadása az önkormányzat kezében van valamilyen áttételes. Anno éppen azt mondták, hogy Demszky közeli a lap. Most meg Tarlós/Fidesz közeli a lap.
    “a BKK hirdeti büszkén hirdeti magát” Itt valami nem stimmel.
    Ma felszálltak ellenőrök a buszra. Akit én láttam, úgy nézett ki, mint egy hajléktalan, mint aki 3-4 hete nem mosott már hajat, olyan zsíros volt. Hogy engedhetnek ilyen kinézettel bárkit is emberek közé?!

    • Aha, köszi! Ezért mondom, korábban állítólag a másik oldalhoz húzott a lap, önkormányzati szinten.

    • Le a kalappal a Nagyváradi Közszállítási Vállalat előtt. Újabb példa, hogy sehol sem vagyunk mi itt.

Hozzászólások lezárva.