Új nap, újabb BKV-kaland?

Nekem ez már akkor is BKV lesz, akárhogy csűrik-csavarják!

Ma megint kellemes élmények értek, mivel reggel elvittem az autót a kipufogóshoz és ott is hagytam, úgyhogy a pénztárcámban lévő egy darab tartalék jeggyel nekivágtam, hogy bemenjek dolgozni.

Ehhez azt kell tudni, hogy két jegyre van szükség a munkába bejutáshoz.

A kipufogósnál nincs semmilyen trafik/újságos (erről ne is nyissunk különösebb vitát, hogy szinte nincs trafik, újságosok sorban zárnak befelé), a vonalak mentén szinte nem lehet kapni vonaljegyet (se).

Felszálltam a 20E-re, bementem vele a Róbert Károly körútig. Mivel a semmi közepe, megpróbáltam a MOL-kutat, ugyan, nem árulnak-e BKV-jegyet?! Nem.

Elblicceltem a Domusig, mert ott tudtam, hogy van egy trafik az aluljáróban. Lementem, mondja a gyerek, hogy “hát, éppen most fogyott el!” Mondtam neki, hogy akkor egyáltalán minek van nyitva!

Ezután felmentem a 14-es megállójába, ahol van egy jegyautomata, ami csont nélkül elnyelte a pénzemet, úgyhogy végül is vettem egy virtuális jegyet. 😉

Elblicceltem az Árpád-hídig, ott vettem jegyet az aluljáróban és bementem a munkahelyemre.

De komolyan, miért nincsenek rendes automaták, vagy virtuális jegyek, vagy mobilos jegy, vagy mittudomén? Miért csak a metró-megállókban lehet jegyet venni és mi van, ha nem ott merül fel a jegyvásárlási igényem?

Persze, lehet Postán venni jegyet, de egyrészt hol van posta, másrészt aki járt mostanában postán, az tudja, miért nem optimális. Másrészt a múltkor tényleg bementem a postára nálunk jegyet venni, erre előadták, hogy csak tömbjegy van és kész. Nekem meg nem kell tömbjegy, mert nem fogy el, nehéz tárolni, stb.

Komolyan, nagyon-nagyon kellene egy működő elektronikus jegyrendszer, 21. századi, amit okostelefonnal is lehet tölteni, vagy valami vonalkódos/QR-kódos/NFC-s/akármilyen és nem kell azon agyalnom, hogy hol tudok jegyet venni!

Slusszpoén:

Jövök haza ill. a kipufogóshoz (van már jegyem, haha!), látom, hogy a buszmegálló előtt áll egy kisebb tömeg, sárga-mellényesek, közterület-felügyelők, civilek. Hat-nyolc ember beszélget – nem tudom mit, mert podcastet hallgattam. Mindegy, mentem tovább. Erre a buszról látom a Futár utcánál, hogy ott is áll egy ilyen csapat! Akkor esett le, ezek ellenőrök, megerősítve a különleges jogokkal felruházott közterület-felügyelőkkel! És a Tél utcára a buszról láttam egy harmadik csapatot is, vagyis legalább 3 ilyen 6-8 fős csapat ellenőrzi a 20E vonalat. Nem semmi. Abszurdisztán.

Új nap, újabb BKV-kaland?” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva.