Adatvesztés

Nos, nem volt elég, hogy úgy megfáztam és náthás lettem, hogy 200 pézsét fogyasztok százon, de még sikerült egy tuti kis adatvesztést is beszopni, amitől mindig is tartottam.

Mert nem elég, hogy folyamatosan fújom az orrom, tüsszögök, alighanem lázas is vagyok, kitalálom, hogy üzembe helyezem a régi Logitech USB-hubot, mert az asztal már egy komplett kábelerdő…

Aztán kattan kettőt a két külső HDD és mire kitaposom a kapcsoló szemét, az adataim nagy része köddé vált. Persze semmilyen hibajavítás nincs meg, teljes káosz. Mondjuk ettől annyira kivert a víz, hogy át kellett öltöznöm…

Nagy nehezen rájövök a gugli segítségével, hogy jogosultságot kell adni a meghajtóknak, feltűnnek a fájlok és a folderek – öröm és bodottá!

Igen ám, de korai az öröm, mert a fájloknak és foldereknek csak egy kivonatos töredéke van meg. Ennyi.

Innen szép nyerni, hogy úgy mondjam, de nem reménytelen. Belépek a Backblaze oldalára, aztán elég hamar rájövök, hogy az 1,8 TB adatomat csak egy külső HDD-n tudják nekem  Amerókából elküldeni. Mindegy, nincs mese, 200 dollárért lesz egy új külső vinyóm, gondolom, ez is 2 TB-os lesz, és ami a lényeg, visszakapom az adataimat.

Néhány nap múlva (kb. egy hét?) a Fedex-el küldik. Most várok.

F.U.C.K.