Töltelékposzt: FILMiC DoubleTake teszt

Az őszi bemutatón az egyik nagy dobás a Filmic Pro fejlesztőitől az volt, hogy az iPhone 11 Pro tud egy olyan trükköt, hogy mindegyik kamerájával tud felvenni. Úgy tűnt, hogy ez lesz az egyik killer app az idei (tavalyi) csúcsmodellben.

Aztán eltelt a beígért ősz, sehol senki. Végül január végén egy külön appban jelent meg a funkció, DoubleTake néven. Persze rögtön nekiugrottam.

Persze kiderült a turpisság. Két felvételt tud csinálni, 1080p 24 fps paraméterekkel, szóval nem nagyon veri oda a konkurenciát. Csak kicsit.

Csináltam is egy munkamenős videót. Három funkció van benne, az egyik a kép a képben (ekkor is mindkét kép definiálható, hogy melyik kamerából jöjjön), a második a a splitmód, amit elszúrtam, mert a zoom-kamerára váltottam, ami eszeveszett módon rezgett, a harmadik pedig az, amikor felveszi egyszerre a két kamera képét külön külön és utána lehet vágóképezni… Íme a hat és fél perces videó:

Nos, inkább csak jópofának tartanám, semmint profi cuccnak. A képminőség romlása miatt ez inkább csak egy könnyűnek indult házifeladat volt, ami végére gyötrelmes lett…

Viszont megvettem a Filmic Pro-t, hogy jobban tudjam a videókat exponálni, dehát azóta kicsit más lett a helyzet… így lett töltelékposzt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.