Nyomozás az élesség után

Nos, hazaérvén annyira felhergelltem magam, hogy nem bírtam magammal és porszívózás helyett a tegnapi virágos képeim kapcsán elszenvedett minőségromlásra próbáltam okot találni. A képek ugyanis egészen egyszerűen zavarosak voltak, életlenek. Cikik.  Friss DSLR-tulajdonosként nem akartam elhinni, hogy a belépőszint az egyenlő a gagyival. És nem is kell elhinni, nem egyenlő.

Történt ugyanis, hogy a képeket (amik továbbra is JPG-ben készültek) feltöltöttem a Flickr-re, utána a Picnik-com-mal megadjusztáltam és az eredmény egészen silány lett. A legfontosabb hiba az volt, hogy a Flickr Uploaderben be volt állítva, hogy méretezze át a fotókat kisebbre. Hát, ez valami igen-igen silány minőségű algoritmus lehet, máris szőrösödtek az élek.

Utána a további módosítások is rontottak a minőségen. Így aztán maradt az égés.

Picnik collage

Szóval, fogtam magam, hazajöttem és nekiestem az eredeti képeknek Photoshoppal. Hát bizony, a végeredmény egy egészen más minőség lett, mint a tegnapi akció során készült fotó. Ég és föld!

Gyorsan el is készítettem a tegnapi képek háttérkép-verzióit, és sokkal-sokkal elégedettebb voltam. Persze, nem egy EOS 5D MkII képei, de a tegnapiaknál sokkal jobbak. Az a pitypang például határozottan jó lett szerintem!