Hyperlapse teszt

Nos, csütörtök reggel autóval mentem dolgozni, úgyhogy teszteltem a fenti alkalmazást, ami a hardverhozzáférések miatt egyelőre iOS-only.

Szóval, a tapasztalaim pro:

  • szépen csillapítja a mozgásokat valóban;
  • a végeredmény kellemes;

és kontra:

  • a 1080p felvételből 720p-s végeredményt csinál, a képminőség rovására optimalizál;
  • egyáltalán nem fókuszál (bár ez nem gond, ha végtelenre áll alapból), és fényt sem mér, ami gáz, hiszen egy napfényes részről árnyékosra érve teljesen értékelhetetlen a felvétel;
  • a felvétel utáni renderelés elég sokáig tart (iPhone5);
  • nincs mód későbbi feldolgozásra (queue).

Azt kell mondanom, hogy ez a fajta felhasználás teheti indokolttá a minél nagyobb felbontású videofelvételt, hiszen az egyre jobb (2K, 4K) videókból kellemesen lehet rázkódásmentes 1080p végterméket csinálni. Ehhez az iPhone5 kevés, illetve a végeredmény az  iPhone4 720p timelapse-hez hasonlít.

Azt is hozzátenném, hogy a fenti videó elkészítése után meg kellett állapítanom (és már akkor is megállapítottam, amikor ezt készítettem), hogy a timelapse nem kifejezetten arra való, hogy egy autóban száguldva dokumentáljunk, ezért is készült a Grossglockneren 720p videó, aminek a felgyorsításával jobb minőséget lehetett elérni, igaz ott meg a stabilizálás hiányzott lásd alább:

Nem tudom, melyik a jobb. Kíváncsian várom a Microsoft technológiájának implementációját, főleg annak a minőségét!

(Az MS szokott meglepőeket húzni, mint pl. anno a Photosynth, ami ugyan a nagy tré Silverlight-t használta a weboldalán, de annyira jó volt, hogy a nemrégiben a Google által “nagy” csinadrattával bejelentett Photo Sphere-nek még mindig lenne mit tanulnia tőle – talán csak a post production rész jobb nagyságrendekkel, de a Google-nál ettől mindig lehet félni, hogy valamelyik “csak” pármilliós appját kidobja az ablakon…)