A hétvége képe rovatba: Pókebéd

Bár ebben a rovatban eddig csak Misike fényképei szerepeltek (ezek kicsit elmaradtak, bocsesz), a rovat maga nem döglött be teljesen, mivel itt egy kép, ami szerintem minden szempontból méltó erre a címre!

Gyenge idegzetűek és arachnofóbiások ne olvassák tovább!

A hétvégén voltunk kint a telken. Sajnos az időjárás nem volt optimális a makrófotózáshoz, a Nap se sütött, de legalább viharos széllökésekkel távozott a front. Ilyen viszonyok között annyira nem egyszerű virágokat 1 mm-ről fotózva, túlságosan mozog a téma…

Mindegy, lehetetlen küldetés elfogadva. Kiszúrtam egy legyet az egyik gyümölcsfa virágán, amint ott üldögélt. Küzdöttem a témával rendesen, végül sorozatkép-módban próbáltam fotózni a dögöt.

Végül az egyik képet elfogadhatónak ítéltem, ahogy végignéztem a sorozatot. És akkor leesett a tantusz, hogy a légy miért nem repül el! Mert egy pók éppen megebédeli! Egy kis barna pók rá van cuppanva és szívja kifelé a – nyilván a nyálával feloldott – légy-dzsúzt!

Jó, a minősége olyan, amilyen, de én még ilyet nem láttam élőben! Ráadául mentségemre szolgáljon, hogy ez egy telefonnal készült kép, nem egy milliós DSLR-szettel. Ezért szeretnék a Füvészkertbe menni a hétvégén, de megint rossz időt jósolnak hétvégére, egyszerűen nem hiszem el…