Kilátás a konyhaablakból

Abszolút szubjektum, hogy mit lát az ember a konyhaablakból, tőlünk például egy egész komoly fás-parkos részt lehet látni, tavasztól őszig leginkább ápol és eltakar jelleggel. De mi a helyzet télen?

Télen, amikor lehullanak a fákról a levelek, olyan dolgok is látszanak, amit egyébként a falevelek eltakarnak. Például egy távoli hegyvonulat látszik, ami a Gellérthegy, látszik a budai vár a Mátyás-templommal és a Budavári Palotával, íme:

Ide kattintva elérhető teljes méretben.

A szemfülesek kiszúrhatják a kép bal oldalán az óbudai gázgyár tornyait, amelyben kékes fénnyel világít az óra.

Egy picit arréb csúsztatva a fényképezőgépet eltűnik a gázgyár, viszont feltűnik egy templomtorony, alighanem az Árpád-híd tövénél lévő Szent Péter és Pál plébániatemplom…

De látszik például az Újpesti Cérnagyár kéménye is (nincs kivilágítva), vagy például az újpesti erőmű kéménye is (bár az látszik nyáron is, mert nem takarják el a fák).

Bónusz-képként pedig álljon itt az a kép, amin látszik a gátról a Juhász Gyula utca és látszik egy érdekes fénomén: a bal oldalon lévő ház a mi házunk, nemcsak beljebb van két ablaknyival a többinél, de még ferde is a többihez képest! Ez lehet, hogy a képen nem látszik annyira, de a valóságban teljesen egyértelmű.