Osmo teszt: Fotózás a Duna medrében…

93 centinél állt a vízmérce és az idő is megfelelő volt, úgyhogy munka után elindultam a kis földnyelvre, ami a Margit-híd középső pillérénél ilyenkor felszínre kerül.

Voltam már korábban is arrafelé, voltam egyszer 2011. novemberében, 62 centis vízállásnál, és voltam 2017. januárjában is 85 centinél.

Ezúttal a hosszú hétvége előtti pénteken voltam ott, 93 centis vízállásnál. Tekintettel arra, hogy egy kellemes nyári péntek estéről volt szó, szerintem a szokottnál is többen voltak ott, hiszen nagyon finom idő volt és elég jó sajtót is kapott a helyszín. Meg egy seggfej graffitis.

Valaki még egy padot is hozott, úgyhogy aki akart, kulturáltan le tudott ülni, de voltak olyanok is, akik hoztak magukkal plédet és letáboroztak. Egy ember hullámtörőt épített nagy elszántsággal.

Ahogy egyre sötétedett, igazság szerint egyre többen lettünk. Az állványon ment a timelapse (igazából ehhez majdnem felesleges volt az Osmo),  kézből meg fotóztam a Sonyval. Őszintén szólva egy IKEA-s kis sámli kellett volna, nem is lett volna semmi gondom.

Úgyhogy elkészült ez a videó.

 

Különösen érdekes az Osmo célkövetése, amit az elején a hajó tatjára nem sikerült túl elegánsan rátenni, de célkövetést használtam a híd alatti és a hídról csinált snittnél is.

A fényképek alább megtekinthetőek:

DSC03657

Ha kitart az alacsony vízállás, akkor augusztus utolsó hetében még lesz alkalmam kimenni ide illetve ekkorra (egy reggelre) marad az Ínség-szikla is.