Indy 500 vs F1

A hétvége legizgalmasabb része az F1 monacói nagydíja és az Indy 500 volt Alonso szereplése miatt.

Igazat kell adnom az Index szerzőjének, hát bizony, ég és föld a két autóverseny és nem az F1 javára.

Nem vitatom, hogy nem értek hozzá, mint ahogy azt sem tagadom, hogy az Indy 500-t most is csak Alonso indulása miatt néztem majdnem végig.

Azonban az F1 két órán át közeljár a dögunalomhoz, míg az Indy 500 több mint három órán át szinte odaszegezett a tévé elé. Sajnálom, hogy Alonso motorja felrobbant, egészen a kieséséig látszólag esélyes volt, vagyis nagyon jól alkalmazkodott újoncként.

Biztos nem lesz gond neki két hét múlva Montrealban jobbra fordulni, ezen a hétvégén nem kellett neki. Érdekes volt látni, hogy mennyi korábbi “bukott” F1 pilóta van a mezőny elején – egyértelműen az F1 magasabb szinvonalát jelzi.

Ahogy Takuma Sato győzelme is mutatja, hogy egy szponzora által tolt versenyző képes volt az Indy 500-t megnyerni… Éppen azon gondolkodtam amikor láttam az Indy rajtsorrendjét, hogy “ha egy Takuma Sato negyedik tudott lenni a kvalifikáción, akkor ezt Alonso-nak meg kell nyernie az ötödik helyről”…

Nagyon kedvencem volt, amikor Alonso bejelentkezett Button fülére a rajt előtt… Button pedig lazán kijelentette, hogy belepisil a székébe… az alábbi videó elején megtekinthető kattintás nélkül: